Εύκολη Συνταγή για Ψάρι Γλώσσα Φιλέτο: Ένας Γευστικός Δρόμος
σε

Απλή Συνταγή για Φιλέτο Ψαριού Γλώσσα: Μια Γευστική Εξερεύνηση

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Απλή Συνταγή για Φιλέτο Ψαριού Γλώσσα: Ένας Γευστικός Κόσμος

Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια της ελληνικής κουζίνας, γνωστή για την τρυφερή της υφή και τη διακριτική γεύση της. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, κατάλληλη για καθημερινά γεύματα, αλλά και για ξεχωριστές περιστάσεις. Ας εξερευνήσουμε μαζί τον γευστικό κόσμο του φιλέτου γλώσσας!

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνιτούρα
  • Πατάτες ή ρύζι (ως συνοδευτικό)

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία Φιλέτων: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα φιλέτα, αφήστε τα να αποψυχθούν. Σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα φιλέτα γλώσσας και ανακατέψτε προσεκτικά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά.

  3. Ψήσιμο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή φούρνο, θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, τοποθετήστε τα φιλέτα με προσοχή και αφήστε τα να ψηθούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια όμορφη χρυσή απόχρωση.

    Αν προτιμάτε το φούρνο, προθερμάνετε στους 180°C και τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.

  4. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα φιλέτα από τη φωτιά και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω. Συνοδέψτε τα με βραστές πατάτες ή ρύζι, το οποίο θα απορροφήσει υπέροχα τις γεύσεις της σάλτσας.

Συμβουλές

  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στη μαρινάδα σας, όπως φρέσκα βότανα ή κόκκινη πιπεριά, για να ενισχύσετε τη γεύση.
  • Ψάξτε για φρέσκα φιλέτα γλώσσας από τοπικούς προμηθευτές για να διασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα.

Συμπέρασμα

Αυτή η απλή συνταγή για φιλέτο ψαριού γλώσσα σας προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ενσωματώνει τη φρεσκάδα της θάλασσας με τις απλές και εκλεπτυσμένες γεύσεις της Μεσογείου. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το αποτέλεσμα!