Καραμέλα στο Σπίτι: Μια Απλή Συνταγή για Γλυκό Λαχταριστό!
σε

Καραμέλα Σπιτική: Μια Ευκολη Συνταγή για Απαλό Γλυκό!

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Καραμέλα στο Σπίτι: Μια Απλή Συνταγή για Γλυκό Λαχταριστό!

Η καραμέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά και αυτό δεν είναι χωρίς λόγο! Με την απολαυστική της γεύση, έχει την ικανότητα να μας θυμίζει στιγμές από την παιδική μας ηλικία. Φτιάχνοντάς την στο σπίτι, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών χωρίς συντηρητικά ή προσθήκες. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και προετοιμαστείτε να ενθουσιάσετε τους δικούς σας!

Υλικά

Για να φτιάξετε καραμέλα στο σπίτι, θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ξεκινήστε με την καραμέλα

  1. Σε ένα καθαρό, μη αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίξτε τη ζάχαρη.
  2. Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήστε τη ζάχαρη να λιώσει, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Μην ανακατεύετε υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κρυστάλλωση. Απλά κουνήστε περιστασιακά ώστε να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη λιώνει ομοιόμορφα.

Βήμα 2: Προσθέστε το βούτυρο

  1. Όταν η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  2. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε προσεκτικά, καθώς θα γίνει αφρώδης. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί πλήρως με την καραμέλα.

Βήμα 3: Ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος

  1. Για να επιτευχθεί μια βελούδινη υφή, προσθέτετε σταδιακά την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
  2. Αν χρησιμοποιείτε αλάτι και βανίλια, προσθέστε τα τώρα και ανακατέψτε ξανά.

Βήμα 4: Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει

  1. Όταν όλα τα υλικά έχουν αναμιχθεί καλά, επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας την καραμέλα.
  2. Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε ή την αποθηκεύσετε σε βάζο.

Χρήσεις της Καραμέλας

Η σπιτική καραμέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

  • Ρίξτε την πάνω από παγωτό ή γιαούρτι.
  • Απλώστε την σε κέικ ή μπισκότα για επιπλέον γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε την ως γέμιση σε γλυκά ή τάρτες.

Συμπεράσματα

Η παρασκευή καραμέλας στο σπίτι είναι μια απλή και ευχάριστη διαδικασία. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό με εύκολα υλικά και λίγη προσπάθεια. Κάντε στους αγαπημένους σας μια γλυκιά απόλαυση και απολαύστε τη μοναδική γεύση της σπιτικής καραμέλας!