Μοσχάρι: 5 Απλές Συνταγές για Κάθε Περίσταση
Το μοσχάρι είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο κρέας που ταιριάζει σε πολλές γεύσεις και παραδόσεις. Χρησιμοποιείται σε διάφορες κουζίνες και είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση, από ένα γρήγορο οικογενειακό γεύμα μέχρι μια εορταστική εκδήλωση. Εδώ είναι πέντε απλές και νόστιμες συνταγές με μοσχάρι που μπορείτε να δοκιμάσετε.
1. Μοσχάρι με Καρότα και Πατάτες στον Φούρνο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση κόντρα φιλέτο)
- 4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί, τοποθετήστε το μοσχάρι και γύρω του τα καρότα και τις πατάτες.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1,5 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει.
2. Μοσχαρίσιες Μπριζόλες στη Γκριλιέρα
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαχαρικά της αρεσκείας σας (σκόνη σκόρδου, ρίγανη, πιπέρι)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά και αλείψτε τις μπριζόλες.
- Προθερμάνετε τη γκριλιέρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Ψήστε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πώς τις προτιμάτε ψημένες.
- Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
3. Μοσχάρι Σουτζουκάκι με Ρύζι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ψωμί τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, αναμίξτε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί και τα μπαχαρικά.
- Πλάστε μπαλάκια (σουτζουκάκια) και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε με ρύζι ή πιλάφι και μια φρέσκια σαλάτα.
4. Ραγάτο Μοσχάρι με Μπέιλ και Κόκκινο Κρασί
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Ρίξτε το κρασί και προσθέστε δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 1,5 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
5. Ταλιατέλες με Μοσχάρι και Σάλτσα Ντομάτας
- 300 γρ. ταλιατέλες
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κονσέρβα ντομάτα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξτε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα κιμά.
Αυτές οι πέντε απλές και νόστιμες συνταγές με μοσχάρι είναι ιδανικές για όλες τις περιστάσεις, από καθημερινά γεύματα μέχρι ειδικές εκδηλώσεις. Δώστε ποικιλία στο τραπέζι σας και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του μοσχαρίσιου κρέατος!