σε

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια

Vibrant Red Cabbage Recipe With Nuts And Fresh Herbs Displayed On A Rustic Table For The Holiday Celebration
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

½ μικρό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο ή λεπτοκομμένο σε στυλ «σλάου»

½ φλ. καρύδια, ελαφρώς καβουρδισμένα και σπασμένα σε κομμάτια

½ φλ. φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο

1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε καλά το κόκκινο λάχανο και κόψτε το σε πολύ λεπτές φέτες. Αν θέλετε πιο μαλακή υφή, μπορείτε να το τρίψετε με λίγο αλάτι και να το αφήσετε για 10 λεπτά να μαλακώσει.

Καβούρδισμα καρυδιών (προαιρετικό): Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίστε τα καρύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν άρωμα. Αφήστε να κρυώσουν.

Σε μπολάκι, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε σαλατιέρα, προσθέστε το λάχανο, τα καρύδια και τον μαϊντανό. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά.

Σερβίρεται δροσερή, ιδανικά 15-30 λεπτά αφού μαριναριστεί για να ενωθούν οι γεύσεις. Συνοδεύει τέλεια ψητά, πιάτα με κρέας ή σερβίρεται ως κύρια σαλάτα με λίγο τυρί (π.χ. φέτα ή μπλε τυρί) για έξτρα γεύση.

Καλή όρεξη!