σε

Wrap με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

A Luxurious Smoked Salmon Wrap, Rolled Tightly With Herb Cream Cheese And Baby Spinach, Served On A White Ceramic Plate With A Sprig Of Fresh Dill, Artistic Composition, Soft Bokeh Background,
❤️ Αποθήκευση συνταγής
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες τορτίγιες

150 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες

100 γρ. τυρί κρέμα

2 φλ. φρέσκο baby σπανάκι (πλυμένο και στεγνωμένο)

1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος + λίγος επιπλέον για διακόσμηση

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.

Τοποθετήστε τις τορτίγιες σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήστε στους 200°C για 10–12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά. Εναλλακτικά, ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο 2–3 λεπτά ανά πλευρά.

Αλείψτε κάθε τορτίγια με το μείγμα τυριού, φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τις άκρες.

Απλώστε από πάνω baby σπανάκι σε μία στρώση και στη συνέχεια τις φέτες σολομού, καλύπτοντας ομοιόμορφα.

Ρολάρετε σφιχτά την τορτίγια από τη μία άκρη προς την άλλη. Αν θέλετε πιο σφιχτό αποτέλεσμα, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κόψτε σε ροδέλες με κοφτερό μαχαίρι για παρουσίαση, ή σερβίρετε ολόκληρο το ρολό.

Σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνιρισμένο με άνηθο, πιπέρι και προαιρετικά με λεμονάκι στο πλάι. Συνοδεύεται ωραία με πράσινη σαλάτα ή ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Καλή όρεξη!