Σαλάτα με πουργούρι ρεβίθια, μπιζέλι και χαλλούμι
σε

Σαλάτα με πουργούρι ρεβίθια, μπιζέλι και χαλλούμι

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλ. πουργούρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 1/2 φλ .ζεστό νερό

1 ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Για τη σαλάτα:

1 Χ 400 γρ. αρακά Bonduelle peas

1 X 310 γρ. ρεβίθια Bonduelle Vapeur Chickpeas

5 κ.σ. ρόδι

1/3 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο

150 γρ. χαλλούμι σε κυβακια

1 κ.γ. μέλι

1/2 κ.γ. μπούκοβο

Για το ντρέσινγκ:

2 κ.σ. μελάσα ροδιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το πουργούρι με το ελαιόλαδο και το αλάτι για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό και τον ζωμό. Όταν βράσει βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το χαλλούμι με το μέλι και το μπούκοβο μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.

Σε μια σαλατιέρα, ανακατεύουμε το πουργούρι, τον αρακά Bonduelle, τα ρεβίθια Bonduelle, το ρόδι, τα καρύδια, τον δυόσμο και το σοταρισμένο χαλλούμι, χύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Το διαβάσαμε εδώ