Ψημένα στον ατμό bao με πικάντικο μοσχάρι και καραμελωμένα στη σχάρα μήλα Gala με γλάσο μελιού
σε

Ψημένα στον ατμό bao με πικάντικο μοσχάρι και καραμελωμένα στη σχάρα μήλα Gala με γλάσο μελιού

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Της Esther Sijben

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα, περίπου 12-14 ψωμάκια bao)
Για τα bao:
• Χαρτί ψησίματος
• Καλάθι μαγειρέματος στον ατμό
Για τη ζύμη:
• 500 γρ. μαλακό αλεύρι σίτου
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
• 7 γρ. αλάτι
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο + επιπλέον για το άλειμμα
• 300 ml χλιαρό νερό
• Μαύρο σουσάμι για διακόσμηση

Για τη γέμιση των bao:
• 1 μεσαίο κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
• 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς με λιπαρά
• 2 κουταλιές σούπας σάλτσα Ketjap Manis
• Sambal Oelek, κατά προτίμηση
• Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

Για το ψητό μήλο:
• 1 μήλο Marlene Royal Gala, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε 8 φέτες ανά άτομο
• Σχάρα ή τηγάνι σχάρας, ελαφρώς λαδωμένο
• Θυμάρι λεμονιού για διακόσμηση
Για το γλάσο με μέλι και σόγια:
• 4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
• 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
• 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
• 100 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
• 6 κουταλιές της σούπας μέλι
• 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από φοίνικα
• 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
• 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από μήλο
• Μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμασία των bao:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη και ζυμώστε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και αφήστε τη να ξεκουραστεί σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπασμένο, για 1 ώρα.
Ετοιμασία της γέμισης:
Στο μεταξύ, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Προσθέστε τη σάλτσα Ketjap Manis και Sambal Oelek κατά προτίμηση και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να κρυώσει.
Ετοιμασία των bao:
Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες περίπου 60 γρ. Ανοίξτε τις σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πιέστε τις ελαφρά. Βάλτε λίγη γέμιση στο κέντρο. Βρέξτε τις άκρες της ζύμης με νερό και κλείστε τη γύρω από τη γέμιση. Βρέξτε την κορυφή και πασπαλίστε με μαύρο σουσάμι. Τοποθετήστε τα ψωμάκια με την κλειστή πλευρά προς τα κάτω πάνω σε χαρτί ψησίματος και καλύψτε με μεμβράνη. Αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά.
Μαγείρεμα στον ατμό:
Τοποθετήστε ένα καλάθι ατμού πάνω από κατσαρόλα με βραστό νερό και βάλτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο κέντρο του καλαθιού. Βάλτε προσεκτικά 3 ή 4 ψωμάκια στο χαρτί (ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού) και μαγειρέψτε στον ατμό για 15 λεπτά, σκεπάζοντας την κατσαρόλα με καπάκι.
Ετοιμασία γλάσου με μέλι και σόγια:
Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε σησαμέλαιο, σκόρδο και τζίντζερ. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να πάρει βράση και να μειωθεί στο μισό. Το γλάσο θα πήξει καθώς κρυώνει.
Ετοιμασία ψητών μήλων:
Στο μεταξύ, ψήστε τις φέτες μήλου Royal Gala σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι, γυρνώντας τες μία φορά μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, ανακατέψτε τις με το γλάσο μελιού και σόγιας ώστε να καλυφθούν πλήρως.

Παρουσίαση: Ζεστάνετε τα πιάτα. Τοποθετήστε ένα ψωμάκι bao στο κέντρο κάθε πιάτου. Τοποθετήστε γύρω του τις ψητές φέτες μήλου και διακοσμήστε με λίγο θυμάρι λεμονιού.

Το διαβάσαμε εδώ