TIP: “Το σορμπέ (sorbet) γίνεται με πουρέ φρούτων και νερό, ενώ το παγωτό είναι γαλακτοκομικό προϊόν και κύριο συστατικό του είναι η κρέμα γάλακτος ή το γάλα.”
Συστατικά
2 φακελάκια (1 πακέτο) ζελέ (τζέλι) πράσινο λεμόνι (lime) ή κίτρινο λεμόνι,
1 λίτρο παγωτό λεμόνι (όχι σορμπέ) ή παγωτό βανίλια,
λωρίδες φλούδας πράσινου ή κίτρινου λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Βήματα
Βάζετε τους κρυστάλλους του ζελέ σε ένα μεγάλο μπολ και το διαλύετε με 1½ φλ. καυτό νερό.
Ύστερα, αδειάζετε μέσα το παγωτό και το ανακατεύετε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ ή 6-8 μπολάκια ή κρασοπότηρα και το κρατάτε για μίνιμουμ 6 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
Γαρνίρετε τις μους, αν θέλετε, με λωρίδες φλούδας πράσινου ή κίτρινου λεμονιού.