1 κιλό σολομό φιλέτο
Για το πέστο:
40γρ φρέσκο κόλιαντρο
10γρ σκόρδο
75γρ ελαιόλαδο
100γρ φιστίκια
Θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα το πέστο: Βάζετε σε μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά (αν θέλετε κρατάτε λίγα φιστίκια για γαρνίρισμα). Κτυπάτε μέχρι να λιώσουν καλά. Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε (μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα).
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ρηχό ταψί φούρνου και απλώνετε πάνω τους το πέστο.
Ψήνετε σε θερμογκρίλ (συνδυασμός φούρνου με αέρα και γκριλ) σε θερμοκρασία 160 βαθμούς Κελσίου για 7’. Αφήνετε για 5’ εκτός φούρνου και σερβίρετε.