Ένα αρωματικό κέικ από τον pastry chef Χρίστο Ποτσίδη.
Συστατικά
120γρ. ηλιέλαιο
2 πορτοκάλια
240γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 αβγά
2 πρέζες αλάτι
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
200γρ. σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
Βήματα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.Βουτυρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24εκ. Πλένετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε στη μέση, τα ξεσποριάζετε και μετά το κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
Στη συνέχεια, τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, το χυμό, τα αβγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και αλέθετε.Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,τη σόδα και ανακατεύετε. Κάνετε μια τρύπα στη μέση και προσθέτετε το αλεσμένο μίγμα και το ενώνετε απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Ελέγχετε αν ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο του κέικ ένα ξύλινο σουβλάκι ή τη λάμα ενός μαχαιριού και αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο. Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με λιωμένη
σοκολάτα. Αν θέλετε συνοδεύετε το κέικ με παγωτό βανίλια ή μαστίχα και φυσικά με μια κούπα αχνιστό καφέ.