Καπνιστά χτένια µε άρωµα λεµονιού κινέζικο λάχανο και πουρέ κολοκύθας
σε

Καπνιστά χτένια µε άρωµα λεµονιού κινέζικο λάχανο και πουρέ κολοκύθας

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Από τον Ιάσωνα Γιασουµή

ΥΛΙΚΑ
16 χτένια
120 γρ. Κινέζικο λάχανο
120 γρ. πουρέ κολοκύθας.

Για τη σος από παντζάρια:
4 παντζάρια
½ λίτρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές βαλσαµικό ξίδι

Για το κινέζικο λάχανο:
120 γρ. Κινέζικο λάχανο
40 γρ. καρότο, κοµµένο σε κύβους
20 γρ. κρεµµύδι
40 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζωµό λαχανικών

Για τον πουρέ κολοκύθας:
120 γρ. κολοκύθα
Αλάτι, πιπέρι
Ζάχαρη
0,20 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε τη σος από παντζάρια: Ψήνετε στο φούρνο τα παντζάρια µε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 2 ώρες. Τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ αφού προσθέσετε και το βαλσαµικό ξίδι. Στο τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ετοιµάζετε τον πουρέ κολοκύθας: Ψήνετε την κολοκύθα στο φούρνο για 40 λεπτά µε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τη λιώνετε και την κάνετε πουρέ.
Ετοιµάζετε το Κινέζικο λάχανο: Σοτάρετε σε βούτυρο το Κινέζικο λάχανο, µαζί µε το καρότο και το κρεµµύδι. Προσθέτετε το ζωµό λαχανικών και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Ετοιµάζετε και τα χτένια: Τα µαρινάρετε µε λάδι Citronella. Τα «καπνίζετε» σε ειδικό φούρνο (smoker) για 5 λεπτά. Τα σοτάρετε ελαφρά και τα σερβίρετε πάνω από τον πουρέ κολοκύθας και τη σος από παντζάρι. Γαρνίρετε µε το κινέζικο λάχανο και σερβίρετε.

Το διαβάσαμε εδώ