Συστατικά
4 μικρές πίτες ολικής αλέσεως
4 φιλέτα κοτόπουλου,
2 μικρά τρυφερά αγγουράκια, μοιρασμένα και κομμένα σε φετάκια,
12 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα, σε φετάκια,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι.
Μαρινάτα
90 ml (6 κουταλιές) ελαιόλαδο,
½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη,
1 κουταλάκι ρίγανη
90 ml (6 κουταλιές) λευκό, ξηρό κρασί,
Αλάτι, πιπέρι.
Ντρέσινγκ γιαουρτιού
100 γρ. ( ½ φλ.) γιαούρτι,
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο,
1 (κοφτό) κουταλάκι μουστάρδα τύπου Dijon,
2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος,
Αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές, μακρόστενες λωρίδες. Βάζετε τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύετε για να πιάσει μαρινάτα παντού. Σκεπάζετε το μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 2 ώρες.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο μέσα σε σουρωτήρι και πετάτε τη μαρινάτα.
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με πιρούνι σε ένα μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθούν, και το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αλείφετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώνετε μέσα σε μια στρώση τις μισές λωρίδες του κοτόπουλου και τις αφήνετε, χωρίς να τις ανακατέψετε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά. Ύστερα, τις γυρίζετε και τις ψήνετε για άλλα 3-4 λεπτά, για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αδειάζετε το τηγάνι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και κρατάτε το κοτόπουλο ζεστό, σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αλείφετε το τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε με τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο κοτόπουλο.Στο μεταξύ, ζεσταίνετε τις πιτούλες για 3 περίπου λεπτά στο φούρνο. Τις ανοίγετε και μοιράζετε μέσα τα αγγουράκια, τις ντοματούλες και το κοτόπουλο και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ γιαουρτιού. Τις σερβίρετε αμέσως.