Casarecce με λουκάνικα
σε

Casarecce με λουκάνικα

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Καζαρέτσε Μιτσίδη

2 κύβους Φυσικό Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη

1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 λουκάνικα κυπριακά

300 γρ. ντοματίνια, μοιρασμένα

1 κ. σ. Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη

½ φλ. λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια casarecce σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με τους κύβους λαχανικών. Κρατάμε 1 περίπου φλυτζάνι από το νερό τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα λουκάνικα από τη μεμβράνη τους και τα κόβουμε σε φετούλες. Ρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν το λάδι τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση 1-2 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μερικά λεπτά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Αναμειγνύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι η σος να «αγκαλιάσει» τα μακαρόνια. Αν το φαγητό είναι πολύ παχύρευστο, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε με τριμμένο χαλούμι και δυόσμο.

Το διαβάσαμε εδώ