Η κρέμα της μαμάς
σε

Η κρέμα της μαμάς

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Μια συνταγή από τα τετράδια της γιαγιάς που δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις για να τη φτιάξετε. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Συστατικά
4 φλ. γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουερ ή νισεστέ
1 φακελάκι ζελέ (τζέλι) κεράσι φράουλα
2 φλ. νερό

Βήματα

Βάζετε τα 3 φλιτζάνια γάλα να βράσουν. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε για να διαλυθούν καλά τα υλικά. Τα ρίχνετε στο γάλα που βράζει και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μοιράζετε την κρέμα σε 5-6 ατομικά γυάλινα ποτήρια. (Γεμίζετε μέχρι τα 2/3 του φλιτζανιού). Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.

Παράλληλα, φτιάχνετε το ζελέ: Βάζετε το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει και προσθέτετε το ζελέ. Ανακατεύετε να διαλυθεί το ζελέ και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και ρίχνετε προσεκτικά το ζελέ. Την ξαναβάζετε  στο ψυγείο και όταν παγώσει το ζελέ σερβίρετε.

Το διαβάσαμε εδώ