Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια χωριάτικα
σε

Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια χωριάτικα

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

ΥΛΙΚΑ

4 πόδια κοτόπουλου ολόκληρα (με το μπούτι και τη γάμπα)

Αλάτι και πιπέρι

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο ανάλατο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. σ. Πάστα Ντομάτας Μιτσίδη

1 κ. σ. Αλεύρι Φαρίνα Μιτσίδη

2 φύλλα δάφνης

2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό

1 κύβο Φυσικό Ζωμό Κότας Μιτσίδη διαλυμένο σε 1 φλ. νερό

500 γρ. Μακαρόνια Χωριάτικα Μιτσίδη

Χαλούμι τριμμένο για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρεύουμε μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε να πάρει βράση. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης. Το φαγητό πρέπει να είναι σχεδόν καλυμμένο με υγρά.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα, γυρίζοντας το κοτόπουλο μια φορά ώστε να πάρει γεύση από το κρασί σε όλες τις πλευρές.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αν η σος μας δεν είναι αρκετά παχύρευστη, αφήνουμε το φαγητό να βράσει ξεσκέπαστο για να εξατμιστούν τα υγρά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο σε βαθιά πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά μόνο. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα ζουμιά από την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι τα μακαρόνια να ψηθούν καλά.

Τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο (αν υπάρχει έξτρα σος τη βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ), μαζί με τριμμένο χαλλούμι.

Το διαβάσαμε εδώ