Cupcakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού
σε

Cupcakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Yλικά

  • 60 γρ. κακάο
  • 250 ml νερό κοχλαστό
  • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 60 ml γάλα πλήρες
  • 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. baking soda
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 330 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 24 μπισκότα στρογγυλά
  • 24 κ.γλ. περίπου πραλίνα φουντουκιού (θα χρειαστείτε περίπου 400 γρ. σύνολο)

Για σοκολατένια επικάλυψη

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C. Βάζετε χάρτινες θήκες για cupcakes σε δυο ταψιά για cupcakes, 12 τρύπες το κάθε ένα. Τοποθετήστε ένα μπισκότο OREO στη βάση της κάθε θήκης. Βάζετε από πάνω ένα γεμάτο κουταλάκι πραλίνα φουντουκιού. Αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το κακάο, τις 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και το κοχλαστό νερό. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking, τη σόδα και το αλάτι.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και κτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα.

Προσθέστε περίπου το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο. Προσθέστε το μείγμα κακάο-πραλίνας φουντουκιού. Κτυπάτε να αναμειχθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αναμείξετε.

Γεμίστε τις θήκες των cupcake με το μείγμα. Ψήνετε για 20 λεπτά.

Για σοκολατένια επικάλυψη

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα (αφού κρυώσει αλλά να είναι ρευστή) και κτυπήστε να αναμειχθεί. Καλύπτετε το κέικ και φτιάξτε σχήματα με κορνέ.

Το διαβάσαμε εδώ