Βοδινό με ελιές και άρωμα πορτοκάλι
σε

Βοδινό με ελιές και άρωμα πορτοκάλι

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

TIPS
Μπορείτε, αν θέλετε, για να δώσετε πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, να αντικαταστήσετε το μπράντι με λικέρ πορτοκάλι.

Συστατικά
1 ½ κιλό βοδινό σε κύβους,
3 κουταλιές λάδι,
1 φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί,
3 κουταλιές μπράντι,
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη,
2 φύλλα δάφνη,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 κουταλιά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι,
1 πορτοκάλι, το ξύσμα (το πορτοκαλί μέρος της φλούδας μόνο),
20 περίπου μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια,
1 κουταλιά αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και κοκκινίζετε το κρέας, τμηματικά αν χρειαστεί, μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Το επιστρέφετε όλο στην κατσαρόλα, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και το περιχύνετε με το κρασί, ανάμικτο με το μπράντι. προσθέτετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τη δάφνη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το θυμάρι, τρία φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το κάθε τόσο και προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό, αν χρειάζεται.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις ελιές και το ξύσμα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ½ ακόμη ώρα.

Βγάζετε το κρέας και το κρατάτε ζεστό.

Διαλύετε το αλεύρι με 3 κουταλιές νερό και το ανακατεύετε στη σάλτσα για να δέσει.

Αφήνετε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα του.

Το διαβάσαμε εδώ