Κις χωρίς κρούστα
σε

Κις χωρίς κρούστα

❤️ Προσθήκη στα αγαπημένα
Συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε συνταγές Close

Πανεύκολη, χωρίς κρούστα, ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, ψήνεται σε 40-45 λεπτά και βγαίνει από τον φούρνο ρόδινη, μοσχοβολιστή και πεντανόστιμη.

Χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

150 γρ. ζαμπόν, ή καπνιστή γαλοπούλα, κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ½ φλ. (180 γρ.) τσένταρ ή γκούντα

½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ζαχαροπλαστικής)

4 αβγά

1 ½ φλ. γάλα

βούτυρο για άλειμμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα, χωρητικότητας 5 φλ.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα στην φόρμα. Ύστερα, χτυπάτε ελαφρά να σμίξουν και ανακατεύετε μέσα το γάλα. Αδειάζετε το μίγμα σιγά-σιγά στην φόρμα, πάνω από το μίγμα του τυριού.

Ψήνετε την κίς για 40-45 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την σερβίρετε.  

Το διαβάσαμε εδώ