4 άτομα / 15’ ετοιμασία / 45’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ
Για τα κεφτεδάκια
- ½ κιλό κιμά κοτόπουλο
- ½ κιλό κιμά χοιρινό
- 1 κουταλάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι θυμάρι
- ½ κουταλάκι σκόνη λαχανικών
- Αλάτι πιπέρι
- Λάδι για ράντισμα
- 1/3 φλιτζ. τεριγιάκι
Για το κριθαράκι
- 1 ½ φλιτζ. κριθαράκι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 7-8 μανιτάρια (της αρεσκείας σας) κομμένα σε φέτες
- ½ κουταλάκι εστραγκόν
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το τεριγιάκι.
- Ζυμώνετε καλά μέχρι αναμιχθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25’.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και μετά βάζετε τα μανιτάρια, το εστραγκόν και αλατοπιπερώνετε.
- Ακολούθως ρίχνετε το κριθαράκι και τσιγαρίζετε για 1’.
- Βάζετε μέσα στην κατσαρόλα 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και τον ζωμό λαχανικών.
- Χαμηλώνετε την εστία και ψήνετε μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το υγρό. Κατά διαστήματα ανακατεύετε.
- Σε ένα τηγάνι βάζετε το τεριγιάκι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια.
- Μόλις καραμελώσουν κατεβάζετε από την εστία και σερβίρετε με το κριθαράκι.